Gemeente Meierijstad heeft vanaf nu haar eigen Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik Zijtaart!! Met Prins Robert d'n Urste en Prins Teun d'n Urste en Marjolein!

Posted by Colette Danse-Hendriks on Sunday, 1 January 2017

Inge van Liempd, woonachtig in Zijtaart had bij het schrijven van haar kerstkaarten, naast de gebruikelijke kerst- en nieuwjaarsgroet, de wens uitgesproken een gedurfd 2017 aan te gaan voor eenieder, middels de volgende tekst: ‘Altijd al een Nieuwjaarsduik willen doen bij ons in de zwemvijver? Dat kan op 1 januari om 12.00 uur’

“Prins Teun d’n Urste uit Zijtaart had zich als eerste aangemeld om mee te doen. Ik heb eigen Zijtaartse Mutsen voor iedereen gemaakt als alternatief voor de bekende Unoxmutsen. Het druppelde maar een beetje binnen met aanmeldingen. Een Nieuwjaarsduik is dan ook nog nooit gedaan hier in Zijtaart of verder in Veghel, volgens mij. Op zich niet erg, een klein groepje, dacht ik, want ik was ook erg benieuwd of het wel allemaal een succes zou kunnen worden. Op het laatste moment werden we echter verrast door stiekem toch een paar extra duikers die zich niet vooraf hadden aangemeld en hoopte toch mee te kunnen doen, geweldig! Zo ook Prins Robert d’n Urste uit Veghel en een stel Promillikantjes. Hoe bijzonder allemaal!”.

“Samen met een hoop mensen uit Zijtaart, vrienden en familie was het uiteindelijk een super gezellige grote opkomst. Dan is ook 1 januari perfect om elkaar zo te mogen ontmoeten. Even een kleine speech van mij en daarna omkleden en hup … We gingen met 23 man te water. De 2 Prinsen en Adjudant Alco gingen met de steek op in het water. Aan de ene kant de vijver in en aan de andere kant er weer uit. Jeetje wat is dat water dan koud als je erin zwemt met deze buitentemperatuur. Een aantal kozen er dan ook voor om direct terug te zwemmen”.

“Iedereen was zeer enthousiast en gaat echt volgend jaar weer mee doen, een nieuw item is op de kalender gezet!”

Na lekker gedoucht te hebben genoot iedereen van de erwtensoep en Glühwein die door de buurvrouwen was gemaakt.

Al met al een topevenement! Hopelijk met deze club en meer volgend jaar.

Zelfde tijd, zelfde locatie.

 

 

 

 

 

Reacties