Nellie Timmermans biedt met online hulp aan stiefgezinnen nieuwe service

Foto: Nellie Timmermans

Nellie Timmermans is vanuit haar basis als relatie- en gezinstherapeut gespecialiseerd in de vaak complexe problematiek waar nieuw samengestelde gezinnen, stiefgezinnen, tegen aan kunnen lopen. Mensen in en buiten de regio weten haar praktijk Interpunctie in Veghel te vinden. Speciaal voor de verder weg wonende cliënten is zij nu ook gestart met online hulpverlening.

De online hulp is al actief en via de website aan te vragen, zo vertelt Nellie Timmermans. “De praktijk concentreert zich steeds meer op stiefgezinnen en de problematiek die daar in optreedt. Nu er ook van ver weg steeds meer mensen mijn praktijk weten te vinden, is de online hulp een nieuwe service die deze cliënten tegemoet komt.”

Face-to-face

De online hulp werkt met vragenlijsten waarmee Timmermans de hulpvraag zo helder mogelijk maakt. “Dit spits ik dan steeds meer toe op de specifieke hulpvraag en de mensen daarachter. Eventueel kan dit gecombineerd worden met een persoonlijk consult, of een consult via Skype. Ik blijf erbij dat de beste resultaten face-to-face worden behaald en daarom hanteer ik voor de online consulten een lager tarief, dat overigens ook geldt wanneer tijdens deze consulten besloten wordt tot het voeren van een gesprek in de praktijk.”

Drempel slechten

Timmermans wil zo de drempel verlagen voor verder weg wonende mensen die hulp zoeken, maar ook voor degenen die het moeilijk vinden om de stap naar haar praktijk te zetten. “Vaak is een online start dan iets waarmee de drempel te slechten is. Wat ik altijd doe, zowel ‘live’ als online, is meteen een genogram tekenen van het stiefgezin in kwestie. Dit krijgt men in het laatste geval per e-mail. Dit visualiseert het gezin en geeft direct al veel inzicht in de problematiek.”

Stiefvaders

“Het is een toegevoegde waarde dat mijn basis relatie- en gezinstherapeut is. Problemen in een stiefgezin hebben impact op de relatie van het ouderpaar, terwijl zij weer degenen zijn die de klus moeten klaren naar de kinderen toe. Ik kan mij dus ook op de relatie richten en via de ouders de kinderen helpen. Stiefvaders hangen er vaak wat bij, maar niet in mijn praktijk.

Genogram stiefgezin

Online

Het online hulpprogramma is door Timmermans zelf ontwikkeld en ontwikkelt nog steeds, aldus Nellie. “Men kan nooit alle problemen voorzien die mensen kunnen hebben. Kom ik een nieuw scenario tegen dan komt mijn schat aan ervaring om de hoek kijken. Sowieso is iedere situatie anders en ik kom er altijd uit. Heerlijk als het werkt.”

 

 

 

 

Reacties