Team Rembrandts wint finale FIRST-robot in Orlando

Foto: Zwijsen College

De laatste seconden tikken weg, de robots klimmen de touwen in voor de laatste punten, en dan klinkt de zoemer. De tweede wedstrijd van de ‘best of 3’ finale is dik gewonnen door Team Rembrandts, met 13 leerlingen van het Zwijsen. Eindelijk is het het team gelukt wat het in zijn 5 jarig bestaan nog niet heeft gekund: de finale winnen met hun zelfgebouwde robot.

Ontlading

De ontlading is groot, het harde werken van de afgelopen weken is beloond. Nadat het team vorige week nog strandde in de halve finales in de kampioenschappen in West Palm Beach, heeft het nu het kampioenschap in Orlando binnen weten te slepen. Van de 67 teams die mee deden konden er maar 3 de beste zijn: met een alliantie van 3 teams werden er spannende finalerondes gespeeld. De robots moesten tandwielen oppakken en ophangen, ballen schieten en klimmen in een touw.

Op naar het volgende evenement

Na een overwinningsduik in het zwembad van het hotel wordt het tijd om de spullen in te pakken en weer richting huis te gaan. Gelukkig allemaal met een medaille om de nek en met de wetenschap dat ze binnenkort terug mogen naar Amerika voor de Worlds, de Champions League onder de Robotica.

 

Reacties