Atelier Op Andere Gedachten is jarig

Ruim een jaar geleden hebben de zussen Henriëtte Jansen van der Rijt en Anita van der Rijt het plan opgepakt om creatieve bezigheden voor (ex)kankerpatiënten in Veghel op te zetten. Vandaag, 3 september, bestaat Atelier Op Andere Gedachten precies een jaar.

Anita, zelf kankerpatiënt, informeerde een jaar geleden via haar huisarts, wat Veghel op dit gebied te bieden had en daarbij kwamen ze samen tot de conclusie dat er in deze plaats geen enkel aanbod was. Nadat er, dankzij stichting Vivaan, een denktank was opgericht, olv Esther de Bie, ging het balletje aan het rollen.

oag7

Op 3 september 2014 mochten de zussen Henriëtte en Anita de brieven ondertekenen en na het handen schudden met de notaris was Stichting OpAndereGedachten een feit. Begonnen in een schitterende ruimte in de winkel van Bek Boeken en Bijzonders heeft de groep inmiddels een eigen, gezellig ingericht lokaal in basisschool ‘t Ven in Veghel.

Na Veghel ook naar Uden

OpAndereGedachten organiseert elke dinsdagmorgen creatieve expressie voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten, voor, inmiddels al een wisselende groep, van 15 personen. Elke (ex)kankerpatiënt mag voor een paar euro deelnemen wanneer men wil en om het extra laagdrempelig te houden, worden naasten ook uitgenodigd om fijn mee te doen. Op dit moment is men druk bezig met het realiseren van een creatieve expressiegroep in Uden.
Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op de website.
Lees ook:

 

Reacties